top of page

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

Pitali ste me

U nastavku možete pročitati odgovore na pitanja koja su se najčešće pojavljivala tokom proteklih Somatodramskih grupa i individualnih konsultacija:

Šta znači SomatoDrama?

SomatoDrama je metoda samospoznaje i samoisceljenja. Omogućuje da na kreativan način i kroz igru približimo se svojim telesnim simptomima i emocionalnim blokadama. Dobijaš nove perspektive i "aha" trenutke koji ti pomažu da uspostaviš ravnotežu sa samim sobom. SomatoDrama pomaže u dubljem razumevanju i obnovi tela, koje može pokrenuti procese samoisceljenja u našem organizmu. Ovo se može postići prepoznavanjem telesnih poruka, razrešavanjem emocionalnih blokada i uspostavljanjem ličnih veza u situacijama koje se javljaju tokom Igre.

Šta znači ''somato'' u nazivu?

Izraz "somato" u terminu "SomatoDrama" ukazuje na to da tokom igre počinjemo da primećujemo vezu između naših telesnih simptoma i naše duše. Razvijamo i negujemo naš odnos sa telom i podstičemo unutrašnje procese samoisceljenja. Naše telo sadrži sve važne informacije o nama i direktno je povezan sa nesvesnim sadržajima.

Kako se odvija SomatoDrama u praksi?

Igre SomatoDrame se odvijaju u malim grupama u intimnom okruženju. U našoj maloj grupi možeš iskusiti potpuno prihvatanje, prisutnost pažnje i isceljujuću moć ljubavi.

Da li ovo uopšte funkcioniše kod mene? Da li sam sposoban/sposobna uspostaviti vezu sa svojim telom i unutrašnjim svetom?

Da! Nakon višegodišnjeg iskustva, slobodno mogu reći da ovaj metod funkcioniše i zaista pomaže. Nema potrebe za bilo kakvim prethodnim iskustvima. Sve što je potrebno nalazi se u Tebi, a ja sam tu da te pratim na tvom putu.

Koliko često treba dolaziti?

Somatodrama je pored svoje jednostavnosti i veoma intenzivna. Često jedna Igra ostavlja dubok trag i pokreće unutrašnje mehanizme samoisceljenja. Ipak, većina ljudi koji se susretnu sa somatodramom imaju potrebu da povremenu prisustvuju nekom programu. Preporučljivo je da između igara prođe minimum mesec dana, kako bi svi efekti ove metode mogli da dođu do izražaja.

Da li SomatoDrama zaista leči?

Telo zaista može da se izleči kada smo na emocionalnom planu uravnoteženi. Međutim, SomatoDrama ne zamenjuje modernu medicinu, već je više dopunjuje. Više zadovoljnih klijenata je već dalo povratne informacije o isceliteljskim efektima koje su doživeli nakon grupnog ili individualnog susreta.

bottom of page